Het haardvuur is in veel culturen de plek waar verhalen verteld worden. Een plek om elkaar te inspireren. Er is ruimte voor stille momenten waarbij je gewoon gezellig bij elkaar kan zitten.  Het is de plaats waar vermoeide reizigers even rusten of vol vuur over hun tochten kunnen vertellen.

Met deze blog willen we dan ook diezelfde eigenschappen virtueel meegeven. Neem er dus een lekkere tas thee of koffie bij, eventueel een dekentje en snuister door onze berichten. 

Blog

Een verhaal vertelt

Eind april (29 april) was Zinbrenger Delphine terug te gast op de Kantelhoeve om dicht bij de paardenverhalen te delen die haar in de afgelopen tijd geraakt hadden. Ze laat ons hier ook nog even meegenieten van het moment:Een moment van verstilling, gedeeld tot rust komen en luisteren. Even helemaal niets moeten en de tijd laten stilstaan. Samen Zijn.

Lees meer »

Van slachtoffer naar deelnemer aan het leven

Geen betere plek om deze gedachtestroom te ordenen dan op dit blog. Ze werd getriggerd door deze adembenemende quote van Steffie : "Wat we in wezen doen op ons pad van zelfontplooiing is van slachtoffer naar toeschouwer bewegen tot we (bewust) onze plek innemen als deelnemer aan het leven." - Quote uit beter in je eigen energieveld blijven

Lees meer »

Voordat het leven ons inhaalt: schoolproject Kenia

Afgelopen maand hadden we het in de groeicirkel van de Zinbrengers groep over het schoolproject in Kenia dat Frank helpt begeleiden met advies. Eén van de dingen die me bijbleef is hoe het leven ons inhaalt. We kunnen gepassioneerd zijn door dingen, voelen dat het onze missie is, maar dan toch op één of andere manier afgeleid raken door dagdagelijkse dingen. Daar hoeft trouwens niet altijd iets mis mee te zijn, maar we mogen onze dromen en wensen natuurlijk niet helemaal uit het oog verliezen. Daarom hierbij even de inspirerende woorden van Zinbrenger Frank De Ryck over zijn passie.

Lees meer »

Een baken van rust

Wanneer ik dit schrijf ben ik net terug van een weekend in Nederland in het natuurrijke Berg en Dal. De omgeving deed zijn naam eer aan en we kregen een mix voorgeschoteld van alle soorten weersomstandigheden: gietende regen, sneeuw, mist, bewolkt en stralende zon.

Lees meer »

Voorbij de mist...

Er zijn zoveel mensen die zich uitgeput en machteloos voelen. Die het gevoel hebben gevangen te zitten in een systeem dat niet voor hen aangepast is. Misschien herken je dit wel…

Lees meer »

Gewoon doen zou ik zeggen!

Enkele jaren geleden was ik nogal toevallig een middag bij een Vedic Art teacher. Zij doen aan intuïtief schilderen: niets moet, alles kan en het maakt (zolang je zelf geen teacher bent) niets uit of en welke technieken je kent en toepast. Ze had een grote plastiek op de vloer gelegd, ik mocht een formaat canvas kiezen en alle kleuren acrylverf gebruiken die ik maar wilde. Het resultaat zie je een van de volgende weken verschijnen in de nieuwsbrief. Dat voelt nog net iets te intiem voor deze eerste keer.

Lees meer »

"Your menstrual cycle is your oracle"

zo luidde de uitnodiging van Red School voor een gratis new year retreat in mijn inbox.Na het lezen van het boek “Claim je cyclus, menstruatiecyclus als krachtbron” van de oprichtstersvan Red School, Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer zo’n 2 jaar geleden, ging er voor mij eenwereld open.Blogbericht geschreven door Zinbrenger Delphine Dursin

Lees meer »